El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha retirat la imputació al conseller de Gowex Javier Solsona, al qual ha nomenat administrador judicial per sis mesos prorrogables, en contra de l'opinió del fundador, Jenaro García, que ha defensat que havia de triar un gestor imparcial .

En un acte, el magistrat estableix que la renovació d'aquest càrrec es produirà "en funció de les circumstàncies" o fins que el Jutjat del Mercantil número 11 de Madrid, sobre el qual va recaure el concurs de Gowex, nomeni administrador concursal en el procés plantejat. Segons el magistrat, aquesta mesura és necessària per "garantir el funcionament de les entitats valorant no només els perjudicis per als seus inversors, sinó principalment per als treballadors en actiu i tercers no responsables de delictes investigats", tenint en compte que el Jutjat del Mercantil encara no ha resolt.

Considera que Solsona és l'adequat per exercir aquest càrrec, en contra del que ha mantingut la defensa de García, que ha reclamat que es nomenés a través d'un procediment d'"insaculació" -és a dir, per sorteig-, per "atorgar imparcialitat per salvaguardar els interessos dels accionistes, treballadors, proveïdors i creditors per algú aliè a la mateixa empresa". No obstant això, el jutge conclou que aquest sistema "suposaria un greu perjudici al grup Gowex", ja que demoraria el nomenament com a mínim 15 dies més. A més, diu que l'acusació que Solsona podria haver facilitat informació privilegiada "no deixa de ser sinó una simple al·legació no sustentada en cap dada o indici".