L'expresident de Gowex, Jenaro García, ha pagat ja la fiança de 600.000 euros que li va imposar el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz per evitar l'ingrés a la presó, encara que haurà de lliurar el seu passaport abans de 24 hores i no podrà abandonar el territori nacional sense el seu permís.

En un acte dictat ahir, el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz explica que dissabte passat es va fer efectiva la transferència que la dona del fundador de Gowex, Florencia Maté, va ordenar el 17 de juliol passat des d'un compte del Banc Popolare de Luxemburg per import equivalent a la fiança que li va fixar. El soci de M&A José Antonio Díaz Villanueva, que va auditar els comptes de Gowex, encara no ha pagat els 200.000 euros de fiança i si no ho fa avui, Pedraz podria ordenar avui mateix el seu ingrés a la presó. En total, el magistrat manté nou persones imputades en aquesta causa per delictes societaris en la seva modalitat de falsejament de comptes i altres relatius al mercat dels consumidors, concretament el de falsejament d'informació econòmica i financera, així com un d'ús d'informació rellevant.

D'altra banda, el jutge Pedraz ha admès la personació de cinc col·lectius com a acusació popular en el cas i vuit inversors i accionistes com a acusació particular, mentre que ha rebutjat la de quatre empleats de l'empresa. Entre els col·lectius personats hi ha el partit polític Perjudicats per les Preferents; Activa Gowex Associació d'Afectats, l'Associació Europea d'Inversions Professionals, l'Associació Transparència i Justícia i Manos Limpias.