A la Catalunya Central, l'atur s'ha incrementat el 0,31% el mes de juliol respecte al juny, fet que es tradueix en un augment de 123 persones, amb 40.005 inscrits a les oficines de treball. L'augment suposa trencar amb cinc mesos consecutius de descensos (des del febrer) i també amb la tendència del conjunt de Catalunya. Tot i la mala evolució mensual, la situació és millor que ara fa un any, quan hi havia el 7,02% més de persones sense feina que ara. En termes interanuals, a la Catalunya Central ja fa 11 mesos que es redueix l'atur, des del juliol de l'any passat.

Per comarques, al Bages, la xifra d'inscrits a les oficines d'ocupació de la Generalitat ha crescut el 0,25% l'últim mes i ara són 14.793, les persones que no tenen feina. La xifra suposa acabar també amb cinc mesos seguits de descensos. En comparació amb l'any passat, la xifra s'ha reduït el 6,5%, fet que en termes absoluts suposa mil persones menys.

A l'Anoia, hi ha hagut la mateixa tendència que al Bages, augment mensual del 0,4% però reducció interanual, del 5,7%. Així, les 11.221 persones sense feina que hi havia a final de juliol eren 45 més que el juny d'aquest any però 631 menys que el juliol del 2013.