Samsung Electronics i Apple van posar ahir fi a la seva perllongada guerra de patents en tots els països amb l'excepció dels Estats Units, precisament on les disputes legals entre els dos gegants de l'electrònica tenen una dimensió més gran.

En el seu comunicat conjunt, les dues multinacionals tecnològiques van anunciar ahir que "han acordat abandonar tots els plets fora des Estats Units". Les dues companyies van aclarir, no obstant això, que l'acord per retirar les demandes judicials "no implica cap pacte de llicències i ambdues empreses tiraran endavant els litigis en curs" que les empreses tenen als tribunals del país nord-americà.

Corea del Sud, Japó, Alemanya, Itàlia, Holanda, Gran Bretanya, França i Austràlia són la resta de països en els quals Apple i Samsung s'han vist les cares en els tribunals de justícia en la seva aferrissada guerra de patents i en els quals ara ja no s'enfrontaran en els tribunals de justícia.

Encara que les batalles més importants continuaran a Estats Units, els experts consideren l'acord que es va fer públic ahir com un reflex de la voluntat de les dues companyies a l'hora de posar fi a la seva perllongada guerra de patents davant l'increment de la competitivitat en el lucratiu mercat dels dispositius mòbils intel·ligents.