El nombre de concursos de creditors presentats per empreses i persones a Catalunya el segon trimestre d'aquesta any se situa en 386 expedients, fet que suposa una reducció del 23,6% en relació amb el nombre d'expedients presentats el segon trimestre de l'any passat (505 concursos), segons va publicar ahir l'Institut d'Estadística espanyol. D'aquests 386 expedients presentats, 350 han estat d'empreses, de les quals el 22% són companyies del sector de la construcció, la promoció immobiliària i financeres. En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre de concursos de creditors, l'antiga suspensió de pagaments, s'ha situat en el mateix període en 1.870 expedients, el 30% menys que el segon trimestre del 2013.

De fet, l'única comunitat autònoma que trenca la tendència a la baixa és Astúries, on van augmentar el 15,4 % aquest tipus de procediments, fins a un total de 60.

Els principals descensos es van localitzar a Aragó (-62,6%), Múrcia (52%), les illes Canàries (-46,3%), Extremadura (-45,2%) i Navarra (-43,2%).

D'altra banda, les comunitats autònomes de Catalunya, el País Valencià, la Comunitat de Madrid i Andalusia sumen el 58,9 % del total de deutors concursats entre abril i juny al conjunt de l'estat espanyol.