Una altra protesta d'agricultors francesos contra la política de preus de la fruita i el veto rus va provocar ahir el col·lapse a la frontera entre França i Catalunya. Els pagesos, uns 200, van comprovar al llarg de la jornada la càrrega de diversos camions carregats de fruita i verdures i fins i tot van arribar a tirar-ne alguna caixa per terra.

Tot i això, no s'ha arribat a la situació que es va viure el juliol, quan van buidar camions sencers de préssecs procedents de Catalunya. Entre d'altres, perquè la prefectura dels Pirineus Orientals ja va anunciar que no ho permetria. La protesta, però, sí que es va veure reflectida amb un important col·lapse viari. En alguns moments es van arribar a formar fins a 9 quilòmetres de cua d'entrada a França des de l'AP-7.

Els agricultors francesos acusen els espanyols de vendre per sota del preu de cost i provocar desajustos en el mercat. A més, ahir també protestaven pel veto rus a les importacions de fruita des de països de la Unió Europea, fet que generarà encara més excedents en el mercat.