El 93% de les empreses espanyoles mantindran o augmentaran el seu pressupost destinat a la formació dels seus treballadors per a l'any que ve, segons recull un informe realitzat per l'empresa especialitzada en recursos humans Randstad. Segons l'estudi, una de cada quatre empreses augmentarà la seva inversió, mentre que el 68% la conservarà. Només cinc de cada cent reconeixen que disminuiran la seva partida destinada a la formació. Tenint en compte les dades de l'Institut nacional d'Estadística (INE), l'any 2013 es van comptabilitzar un total d'11.200 empreses que havien augmentat el pressupost dedicat a la formació dels seus empleats. A partir d'aquesta referència, s'estima que la inversió total en formació de les plantilles serà de 513 milions d'euros, tot i que la xifra augmentarà al llarg de tot aquest any, fet que equival a una inversió mitjana de 45.800 euros per empresa que aposta per la formació de la plantilla.

L'estudi de Randstad se centra en quatre sectors diferents: indústria, serveis, comerç i transport. D'aquesta manera, l'anàlisi recull que comerç i transport són els sectors amb un pressupost superior, proper als 50.000 euros per empresa, mentre que a la indústria la xifra se situa en els 43.000 euros. En el sector dels serveis, per part seva, el pressupost destinat al desenvolupament formatiu arriba a la xifra de 46.200 euros. Les empreses de serveis dediquen més quantitat d'hores a la formació, 9.700 hores cada any, per sobre de les dades d'altres sectors com són l'industrial, amb 6.300 hores, i el del comerç i el de transports amb 3.700 hores anuals.

En relació amb la distribució per classes de formació, la presencial és la més utilitzada per les empreses que tenen més d'un centenar de treballadors a la plantilla. Darrere hi ha l'e-learning -que és l'ensenyament on-line mitjançant l'ús de diverses eines informàtiques-, utilitzat pel 68% de les companyies.

A més, el Blended Learning, que és la modalitat d'ensenyament semipresencial a través de la combinació de diferents models d'ensenyament mitjançant recursos virtuals i físics, l'usa la meitat de les empreses que formen els integrants de les seves plantilles.