Quan falten dos mesos i mig per a la celebració de les 36es jornades de productes fitosanitaris, que organitza l'Institut Químic de Sarrià, ja tenen definit el seu programa, que resta a expenses que pugui haver-hi canvis de darrera hora o de ponents que no puguin assistir-hi.

Aquestes prestigioses jornades, amb un reconegut prestigi, se celebraran el dimarts 4 i el dimecres 5 de novembre d'aquest any.

Inauguració de Pelegrí

En el programa provisional figura que la inauguració el dimarts 4 de novembre, a les 9.30 hores, anirà a càrrec del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí. De la cloenda s'encarregarà el dimecres 5, a les 17 hores, Valentín Almansa, de la direcció general de Sanitat de la Producció Agrària.

El primer dia està previst un interessant debat en el qual es parlarà sobre el marc legislatiu de l'avaluació comparativa de productes fitosanitaris. Aquesta avaluació comparativa, que serà exigida a partir de l'1 de gener del 2015 per a tots i cadascun dels usos sol·licitats per a cada producte, determinarà i identificarà si hi ha alternatives per a cada utilització "i si aquestes podrien considerar-se significativament més segures sense que presentin desavantatges pràctics o econòmics", segons assenyalen en el programa els organitzadors de les jornades.

Bioplaguicides

Altres temes previstos a tractar pels assistents el primer dia són la seguretat, mites i realitats dels bioplaguicides i les guies per a la gestió integrada de plagues.

Per al segon dia quedaria al matí un interessant debat sobre les noves tecnologies en productes per a la protecció vegetal, i a la tarda un altre debat, en aquest cas sobre el desenvolupament i situació actual del Pla d'Acció Estatal.