Els oficis manuals qualificats, els comercials i els enginyers són els perfils laborals amb més dificultats per cobrir-se actualment a Espanya, segons un informe de l'empresa de recursos humans ManpowerGroup. Així es desprèn de la novena edició de l'estudi sobre l'escassetat de talent, una investigació mundial en la qual han participat prop de 37.500 direc- tius de 42 països diferents.

Entre els perfils laborals més demandats i amb menys facilitat per ser ocupats a Espanya se situen, després dels oficis manuals qualificats, els comercials i els enginyers, el personal d'IT (tecnologies de la informació). Operaris qualificats, professionals de l'àrea jurídica en tots els seus àmbits, dissenyadors, personal domèstic i de neteja, investigadors i caps de projecte de IT completen la llista.

Al món, els oficis manuals qualificats se situen també en la primera posició de la llista d'escassetat de talent, de la mateixa manera que passa al territori espanyol. Per darrere hi ha els engi- nyers, en el número dos d'aquesta llista internacional per tercer any consecutiu, i el personal tècnic qualificat.