La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) va concloure el primer semestre de l'any amb uns ingressos de 1.696 milions d'euros. En una nota enviada ahir, l'entitat explica que el 74% d'aquesta xifra procedeix de la gestió i venda d'actius financers i la resta, el 26%, dels actius immobiliaris.

Així mateix, Sareb ha aconseguit cancel·lar 1.636 milions d'euros en deute, el que constitueix una de les prioritats de la gestió en el marc del mandat de desinversió encomanat a l'entitat. L'objectiu per a l'exercici 2014 és cancel·lar 3.000 milions d'euros, el 50% més que el 2013, afegeix la nota. La Sareb va vendre a través del canal detallista 8.104 immobles fins al juny, cada vegada més a prop del seu objectiu de vendre 11.000 unitats per a final d'any. Això suposa un ritme de venda de 45 unitats al dia, "molt per sobre dels objectius marcats per al 2014", diu la nota, que afegeix que l'objectiu de la societat és "reforçar la venda detallista amb el desenvolupament d'un canal format per professionals autònoms i empreses comercialitzadores homologats com a col·laboradors Sareb".

Per al conseller delegat de Sareb, Jaime Echegoyen, "les dades corroboren una certa recuperació econòmica, que també s'està notant en un mercat financer i immobiliari capaç d'atreure a inversors locals i internacionals".

Del total dels immobles venuts en el primer semestre, els majors percentatges es concentren a la País Valencià (17,5%), Madrid (16,3%) i Catalunya (12,2%). Al canal majorista, la societat ha posat al mercat diverses carteres d'actius financers i immobiliaris. Fa uns dies, va tancar la venda d'una cartera de préstecs, anomenada Pamela, per un import nominal de 200 milions d'euros i que és la principal operació tancada per Sareb enguany i una de les de més valor des de la seva creació.