El dèficit comercial de l'estat espanyol gairebé es va duplicar en el primer semestre de l'any, amb un creixement moderat de les exportacions i un impuls de la demanda interna, fet que el govern valora perquè reflecteix la incipient recuperació de l'activitat econòmica.

El dèficit comercial va arribar en els sis primers mesos del 2014 als 11.882,4 milions d'euros, pràcticament el doble que en el mateix període del 2013 quan es va situar en 5.824,2 milions d'euros. Les exportacions van moderar el seu creixement i va augmentar el 0,5% interanual, fins 119.265,3 milions d'euros, encara que si es té en compte la dada interanual de juny, van baixar l'1,2%.

Tot i això, Economia incideix que en termes trimestrals les exportacions en el segon trimestre van créixer el 4,2% respecte dels primers tres mesos de l'any. Davant aquestes dades, el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, va assegurar que el mes que ve el govern presentarà una sèrie de mesures "concretes" per impulsar les exportacions.

Segons va comentar, l'objectiu serà buscar noves "eines" per a les vendes espanyoles, davant la caiguda econòmica de membres de la UE, com França, Alemanya i Itàlia; l'enfortiment de l'euro; i la desacceleració de països emergents. En qualsevol cas, va avaluar positivament el fet que les exportacions espanyoles continuïn creixent, respecte d'altres països de l'entorn que no ho aconsegueixen, com França (caiguda de l'1,8%) i el Regne Unit (14,7%).