Les empreses de treball temporal (ETT) han gestionat un de cada cinc llocs de treball oferts en el sector serveis de Catalunya l'últim any, segons es desprèn de l'estudi sobre evolució de l'ocupació que el sindicat UGT va presentar ahir. Dels 51.810 llocs de treball que es van crear en el sector serveis entre juny de l'any passat i el mateix mes d'aquest any, 9.458 van ser canalitzats a través de les ETT, fet que suposa un percentatge del 18,2 % del total del sector.

El sector serveis és el que segueix encapçalant la creació de llocs de treball (augmenten el 2,4% les afiliacions a la Seguretat Social, ajuntant el règim general i el d'autònoms), davant de l'"estancament" -segons el secretari de política sindical de la UGT de Catalunya, Camil Ros- de la indústria i l'agricultura, amb un augment de llocs de treball del 0,3 i del 0,2 %, respectivament, en els últims dotze mesos.

L'únic sector que ha destruït ocupació l'últim any ha estat la construcció, amb 4.655 llocs de treball menys, una reducció del 2,8 %. En el desglossament d'activitats per sectors, destaquen, a més de l'increment del 28% d'ocupacions lligat a les ETT, la caiguda del 9% (una pèrdua de 3.751 llocs de treball) en la mediació financera, és a dir, les antigues caixes d'estalvis.

Ros va lamentar que la creació de llocs de treball es focalitzi en el sector serveis, "on hi ha més precarietat i estacionalitat", va denunciar, i va advertir que l'economia catalana "no està en fase de recuperació, sinó d'estancament".