El departament de Justícia dels Estats Units ha anunciat un acord amb Bank of America per al pagament d'una multa de 16.500 milions de dòlars (uns 13.000 milions d'euros) pel seu paper en la comercialització i venda d'actius financers recolzats per hipoteques porqueria.

Es tracta de la sanció econòmica més alta imposada a una entitat als Estats Units per dur a terme activitats financeres de risc, que van desembocar en l'aguda crisi del 2008. La xifra equival als beneficis de Bank of America obtinguts els últims tres anys.

"Aquesta històrica resolució, la més alta de la qual es té registre, va més enllà del cost de fer negocis. És apropiada tenint en compte la grandària i abast dels delictes", va indicar Eric Holder, fiscal general dels EUA en roda de premsa.

El banc pagarà 9.650 milions de dòlars en efectiu i 7.000 milions més en ajudes per als consumidors. "Creiem que aquest acord, que soluciona significatives exposicions pendents relacionades amb actius hipotecaris, és el millor per als interessos dels accionistes i ens permet continuar enfocats en el futur", va afirmar Brian Moynihan, el director executiu de Bank of America, en un comunicat.