La família manresana Tous està estudiant la venda d'una participació minoritària de l'empresa de joieria. Segons explicava ahir l'agència Bloomberg en un teletip, la companyia originària de Manresa està treballant amb Morgan Stanley, banc d'inversió i agent de borsa nord-americà, per estudiar les diferents opcions que inclourien la venda d'una participació minoritària de la firma de l'ós.

El procés per donar entrada a un o diversos nous socis a l'empresa, que es podria portar a terme al llarg d'aquest any, de moment hauria aconseguit atreure l'interès de firmes d'inversió estrangeres com L Capital, Permira Advisers LLP, CVC Capital Partners i PAI Partners SAS. Segons assenyala la mateixa agència de notícies, fonts de Tous, Morgan Stanley, Permira, CVC, PAI i L Capital no han volgut fer cap comentari al respecte.

La firma nascuda al carrer del Born de Manresa l'any 1920 actualment té més de 400 botigues a diferents ciutats d'arreu del món i l'any 2013 la seva facturació va situar-se en els 338 milions d'euros, segons assenyala Bloomberg. Aquesta xifra va suposar un creixement del 3,9% respecte del volum de negoci que l'empresa de joiera i complements de moda va registrar en l'exercici del 2012, quan va facturar un total de 325,3 milions d'euros.