El grup francès Vivendi s'ha decantat per Telefónica per vendre la seva filial brasilera GVT, enfront de l'oferta presentada per Telecom Italia, en considerar la proposta de l'espanyola més atractiva, especialment pel preu més elevat: 7.450 milions d'euros, pels 7.000 milions de la italiana. Al marge del preu, que segons Vivendi suposa una plusvàlua de 3.000 milions, la companyia considera que la resta de condicions plantejades per Telefónica "responen igualment" als seus objectius, ja que redueixen al mínim els riscos en executar l'operació i els compromisos posteriors a la venda. D'altra banda, destaca que l'acord "permetria desenvolupar projectes comuns en els continguts i mitjans de comunicació", així com convertir-se en accionista de Telecom Italia. Després de setmanes de rumors, ahir al matí Telecom Italia ha concretat una oferta competidora de la que Telefónica va presentar el 5 d'agost i que ascendia a 6.700 milions, proposta a la qual Telefónica va replicar en qüestió de minuts amb una altra millora.

L'operadora que presideix César Alierta ha valorat en 7.450 milions el 100% de GVT, quantitat que s'abonarà mitjançant un pagament en efectiu de 4.663 milions i el lliurament d'accions representatives del 12% de la nova Telefónica Brasil, ja integrada amb GVT, el preu seia d'uns 2.700 milions.

A més, Vivendi té la possibilitat d'aconseguir una participació del 8,3% de Telecom Italia, el paquet actualment en mans de l'espanyola, a canvi de totes les accions ordinàries i part dels títols preferents que la italiana rebria de la nova Telefònica Brasil. Aquest intercanvi permetria a Telefónica salvar les condicions imposades per les autoritats de competència del Brasil després d'incrementar la seva participació en Telecom Italia per tenir presència a dos operadors (Vivo i la filial de l'operadora italiana, TIM).