El grup paperer Miquel y Costas ha guanyat 11,47 milions d'euros en el primer semestre d'aquest any, el 26,5 % menys que en el mateix període del 2013, pels costos derivats del desenvolupament de nous productes de la planta de Terranova Papers, situada al municipi anoienc de la Pobla de Claramunt.

La companyia paperera explica en un comunicat fet públic ahir que aquest descens del seu benefici s'explica també pel resultat més baix de la línia de papers per a les empreses industrials i per al sector del tabac.

Per la seva banda, el volum de negoci del grup català s'ha situat el juny en els 100,34 milions, fet que suposa un creixement pròxim a l'1% respecte a la facturació obtinguda durant la primera meitat de l'any anterior. Pel que fa a l'EBITDA (benefici brut d'explotació), aquest ha disminuït gairebé el 12%, fins a situar-se en els 21,4 milions d'euros. El grup fabricant de paper estima que les perspectives de negoci en els pròxims mesos estaran determinades per l'evolució del sector del tabac, en el qual té una important quota de mercat en el proveïment de paper, i en el qual espera mantenir el seu avantatge competitiu, basat en la seva dimensió i en la qualitat dels seus productes.

Respecte a la societat Terranova, Miquel y Costas preveu que en el segon semestre d'aquest any comencin a notar-se els efectes del procés d'homologació d'alguns dels seus productes, i es doni lloc a una millora que hauria de veure's intensificada en els resultats de l'empresa de l'últim trimestre de l'any.

Miquel y Costas ha pagat en aquest semestre 1,7 milions d'euros en concepte de tercer dividend a compte i també 2 milions d'euros més al mes de juliol com a dividend complementari, tots dos amb càrrec a l'exercici de l'any 2013.