El fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado està estudiant la documentació que li ha enviat el FROB sobre 16 operacions presumptament irregulars efectuades per Catalunya Banc (CX) entre els anys 2005 i 2008, segons fonts judicials.

El FROB ha remès a Fernando Maldonado, fiscal delegat d'Anticorrupció a Barcelona, diverses caixes amb documentació relacionada amb aquestes 16 operacions sospitoses, perquè n'obri una investigació si aprecia indicis que podrien ser constitutives de delicte.

El FROB, fons de reestructuració bancària espanyol, ha decidit enviar aquesta documentació a la Fiscalia després d'analitzar els informes forensic que va encarregar, dels quals es desprèn que Catalunya Caixa, entitat que va ser nacionalitzada després de la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona, hauria pogut fer 16 operacions irregulars que van causar un perjudici econòmic de 900 milions d'euros.

Es tracta fonamentalment d'operacions portades a terme entre 2005 i 2008 de finançament i refinançament per a l'adquisició d'immobles i/o participacions en societats, així com refinançament per a l'adquisició de societats.