El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va anunciar ahir que en la tramitació de la reforma fiscal al Senat es millorarà el tractament de les plusvàlues per venda d'habitatge i dels coeficients d'actualització i abatiment en l'IRPF, que poden provocar un augment de la tributació.

A la sessió de control al govern al Congrés, Montoro va respondre així a la pregunta del diputat del PSOE Pedro Saura sobre com justifica la càrrega fiscal a les rendes mitjanes que comporta la seva reforma per als que venguin un habitatge antic. Montoro va destacar que no és lògic que el tractament fiscal de les plusvàlues sigui diferent per a un habitatge adquirit abans del 1994 que per un altre comprat a partir del 1995.

El ministre d'Hisenda va assenyalar que el que es pretén és "homogeneïtzar l'equitat tributària", i va recordar que la proposta del govern ja recull exempcions com la de les persones de més edat que puguin vendre aquest habitatge. En tot cas, es va mostrar obert a les iniciatives dels grups parlamentaris per millorar aquesta mesura.

El secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, ja va dir ahir, pel que fa a la penalització de la venda de cases usades, que el govern, "de la mateixa manera que en altres projectes de llei", està disposat a escoltar l'aportació dels grups parlamentaris i les esmenes sobre la reforma fiscal. Miguel Ferre va assegurar que la llei actual és "distorsionadora i no neutral" i va afegir que té un efecte fiscal "molt brusc". A més a més, va recordar que la normativa vigent va entrar en vigor fa 18 anys, un període excessiu si es vol catalogar "com a període transitori".