L'empresa de Sant Vicenç de Castellet Sempre Abril, propietària de la marca comercial StopGull, especialitzada en singulars sistemes per combatre els desperfectes que provoquen les gavines a les embarcacions nàutiques, ha creat una aliança amb la nord-americana Vico Marine per dissenyar nous productes per protegir les naus de les inclemències del temps i de les aus. Amb aquesta aliança, que s'està presentant aquesta setmana a la fira de referència del sector dels accessoris nàutics Mest Trade d'Amsterdam, l'empresa bagenca espera multiplicar la seva presència internacional i triplicar en un any la seva facturació, fins als 600.000 euros, segons explicava ahir a aquest diari des d'Holanda el seu responsable, Claudi Calveras.

El primer fruit de l'aliança entre StopGull i Vico Marine (una empresa industrial ubicada a l'estat de Wisconsin, amb 20 anys d'experiència al sector i que ven 4 milions d'unitats anuals dels seus productes) serà Boat Vent 3 + StopGull, un doble dispositiu que s'instal·la a les lones de fondeig (on s'acumula l'aigua). L'enginy permet tant protegir l'interior de l'embarcació de la humitat, els àcars i les males olors com evitar els danys irreparables provocats pels excrements de les gavines a la superfície de les naus i les mateixes lones protectores, segons explica Calveras.

L'acord comercial entre StopGull i Vico Marine semblava inevita-ble, insinua Claudi Calveras, ja que les dues empreses s'han estat fent seguiment mutu dels seus productes durant mesos. L'empresa de Sant Vicenç va desenvolupar un mecanisme per acoblar els dos dispositius i va ser el mes de febrer passat, en una fira professional a Miami, on es va fer el primer contacte personal entre Calveras i el president de Vico Marine, Bill Gridley. En aquests mesos, les dues empreses han estat treballant de bracet en l'elaboració d'un mecanisme conjunt per explotar les especialitats de cadascuna d'elles.