Les ofertes del Black Friday (divendres negre) han passat gairebé de puntetes pels comerços manresans i gairebé la totalitat de rètols que lluïen descomptes amb motiu del Black Friday estaven als aparadors de botigues de grans cadenes comercials. Tot i això, entre el comerç més local i arrelat a la ciutat, eren ben vistosos els descomptes amb motiu de la Fira de Sant Andreu.

El Black Friday és un costum originari del món anglosaxó i que tradicionalment ha estat el tret de sortida al període de vendes nadalenc a Estats Units. Aquesta pràctica està arribant ara a Catalunya, principalment, per la penetració del comerç electrònic i també l'estan adoptant les grans cadenes comercials.

De fet, la repercussió que ha tingut aquí la campanya, ha agafat de sorpresa el sector, i el president de la UBIC de Manresa, Jaume Pont, explicava a Regió7 que "és un tema que si en general funciona, l'haurem d'estudiar de cara al futur". En la mateixa línia s'expressava Miquel Velasco, de la botiga Joan Soler, que assegura que "els clients no hi estan acostumats. No ens demanen el descompte del Black Friday, però sí que ho fan amb el de fira", i opinava que, "si les grans cadenes s'hi van apuntat, al final arribarà als altres comerços".