Quan al gener del 2013 la centenària empresa de construcció de Calonge de Segarra, Gres Catalán, va tancar definitivament les seves portes, feia només sis anys que havia construït una planta de producció valorada en més de 5 milions d'euros. Es tractava d'una línia que impulsava un material molt innovador que van batejar com a Stonita, un formigó d'alta qualitat.

Un any i mig després del tancament de l'empresa, la companyia Escofet, amb seu a Martorell, ha comprat la planta de producció i ha permès, així, que les màquines tornin estar en funcionament a una part de la planta de l'Alta Anoia. De moment hi treballen nou persones, però la previsió és arribar a la trentena. A la planta es vol recuperar la producció de la rajola hidràulica que Antoni Gaudí va encomanar a Escofet i que va fer servir per a la Casa Batlló.

Escofet va adquirir la planta de Gres Catalán destinada a la producció d'aquest material el juny per mig milió d'euros. El director general d'Escofet, Marc López, va prendre la decisió per "l'especificitat d'aquest producte" i per donar una "línia de continuïtat i una empenta" amb els paviments, un sector de producció que Escofet recupera amb l'adquisició de la planta Stonita.