Catalunya necessitarà "en pocs anys" mà d'obra immigrant i qualificada, ja que, malgrat disposar d'una important borsa d'atur estructural, veurà com s'accentua l'envelliment de la seva població en edat de treballar.

Així ho assegura el catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Josep Oliver, autor de l'estudi La consolidació de la millora de l'ocupació i perspectives a l'horitzó 2023, inclòs en el 45 Índex Laboral ManpowerGroup, que dijous va presentar a Barcelona.

Segons Oliver, l'economia catalana, en ple procés de recuperació, ha experimentat en l'últim any una millora "sorprenent", amb la creació de prop de 70.000 llocs de treball i una caiguda de l'atur "excepcional".

Són molts els indicadors que constaten aquesta millora, com l'augment de l'ocupació industrial per primera vegada des del 2008, la caiguda de la contractació temporal a favor de la indefinida, l'increment de la jornada a temps complet, el descens de l'anomenada subocupació o el lleuger creixement de l'ocupació entre el col·lectiu masculí, de joves i immigrants.