La directora general de Turisme, Marian Muro, ha animat el sector turístic de la Catalunya Central a unificar esforços per trobar actius que diferenciïn el territori i ajudin a animar el turisme a les comarques d'interior. La responsable de turisme a Catalunya ha participat aquest dimarts en una conferència a la Cambra de Comerç de Manresa que ha despertat l'interès d'una cinquantena de persones de l'àmbit polític i econòmic de la Catalunya Central. Durant la seva ponència, Muro ha insistit en la importància de sumar i treballar plegats per aconseguir posicionar el territori i ha destacat l'enoturisme, el paisatge, Montserrat o el Camí Ignasià com a valors indiscutibles de les comarques d'interior.

Marian Muro creu que ja fa uns tres anys que la Catalunya Central està treballant per potenciar el turisme de la zona, però ha reconegut que l'aposta per aquest sector ha arribat més tard que en altres zones de Catalunya. "Aquí hi havia d'altres punts forts i quan va arribar la crisi es va fer la reflexió que el turisme era una oportunitat", ha explicat. De fet, el turisme és un dels sectors que millor ha sobreviscut a la crisi econòmica.

Muro ha avançat que durant aquest 2015 la Generalitat farà una "clara aposta" per potenciar el turisme d'interior i de muntanya, i ha animat el sector turístic de la zona a presentar "propostes transversals que no intentin competir entre municipis".