Les vendes del comerç minorista han crescut el 3,7% al febrer a Catalunya, segons ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest és el sisè mes consecutiu d'increment, segons les dades del mateix INE. D'acord amb aquesta bona evolució de les vendes, l'ocupació generada pel comerç minorista també s'ha incrementat en l'1,2% interanual durant el mes de febrer.

Segons explica el president de la UBIC de Manresa, Jaume Pont, a la capital del Bages, el comerç també està recuperant vendes i, encara que no hi ha dades concretes de la ciutat, el creixement és, segons Pont, a un ritme inferior al català. Pont afirma que "des de fa entre cinc i sis mesos la tendència, mes a mes, és de mantenir-se o incrementar les vendes" amb un balanç que globalment es tradueix en un augment. El mateix Pont explica que aquesta recuperació s'està notant més en els establiments de productes relacionats amb temes d'oci, mentre que al sector tèxtil la recuperació és més lenta.

Al conjunt de l'estat espanyol, les vendes del comerç minorista han crescut el 2,6% a preus constants, cosa que representa 1,4 punts percentuals per sota de la taxa registrada al mes de gener. L'índex d'ocupació en el sector del comerç minorista a nivell espanyol presenta al febrer una variació del 0,5% respecte al mateix mes del 2014. Aquesta taxa és una dècima superior a la registrada al gener.