El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha mostrat aquest dilluns "molt content" amb la dada d'atur del mes de març, que registra una caiguda de 60.214 aturats a l'Estat, 9.469 a Catalunya. "És la millor dada de tota la sèrie històrica d'afiliats a la Seguretat Social, i la dada d'atur també és sensacional i també el millor a la sèrie històrica", ha afirmat en una entrevista a Radio Nacional d'Espanya. Segons Rajoy, la caiguda de l'atur no només "afecta al benestar del país, la riquesa i la recaptació" sinó que "transmet una fonamentada esperança de trobar feina a qui encara no l'ha trobat".

El president espanyol ha insistit que les dades van en la línia d'aconseguir l'objectiu de crear un milió de llocs de treball entre 2014 i 2015 i arribar a la xifra de 20 milions de persones treballant al final d'aquesta legislatura.

Previsió per sobre del 2,4%

Rajoy ha apuntat també que quan enviï les seves dades a Brussel·les, el govern espanyol "provablement" situarà la seva previsió de creixement per sobre del 2,4% anunciat per al 2015, malgrat que ja va augmentar la xifra del 2% contemplada inicialment.

En aquest marc, ha assegurat que el seu executiu "està animat" per les dades macroeconòmiques dels sectors de la construcció, l'automòbil i pel creixement del consum. Tot plegat, ha apuntat, fa que l'Estat sigui el país de la UE que registri un major creixement aquest any.

En tot cas ha reiterat que malgrat que "anem pel bon camí", cal "perseverar" perquè "no podem tirar les campanes al vol" i tan el govern espanyol com les comunitats autònomes "han de seguir amb la màxima tensió".