El manresà Josep Huguet, exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, va emmarcar ahir l'operació Spa-nair en "una guerra bruta econòmica" de l'estat espanyol contra l'aeroport de Barcelona-el Prat. En una compareixença davant de la Comissió d'investigació sobre la fallida de Spanair, l'exconseller va recordar que el govern espanyol, en "connivència" amb Iberia, va apostar amb "bel·ligerància" per l'aeroport de Madrid-Barajas en perjudici de Barcelona, alhora que no es respectaven les competències aeroportuàries d'un Estatut "retallat". "El govern espanyol critica que et tiris a la piscina quan t'ha tallat tota la resta de sortides legals", va sentenciar l'exconseller.

Huguet no va admetre "cap error polític" en l'aposta del seu govern per gestionar Spanair i convertir Barcelona en un hub aeroportuari. En aquest sentit, Hu-guet va recordar que la Generalitat només va injectar 15 milions d'euros a Spanair sota la seva gestió al capdavant del departament d'Innovació, i que va "llançar el repte explícit" a la resta d'inversors de trobar en el curt termini un soci industrial o vendre l'aerolínia.

"L'estat ha fet una aposta sistemàtica per un model radial que afavoreixi la concentració a la capital. L'objectiu era matar l'aeroport de Barcelona, mentre s'incomplien les competències en matèria aeroportuària establertes a l'Estatut", que preveien el traspàs a la Generalitat dels aeroports de Girona i de Reus.