El balanç de l'actuació judicial a Catalunya Banc per causes relacionades amb el sector immobiliari acumula en aquests moments 16 operacions on s'ha apreciat irregularitats en la gestió per un valor estimat de 900 milions d'euros, segons Fernando Restoy, president del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i subgovernador del Banc d'Espanya.

En una compareixença en la comissió d'Economia i Competitivitat del Congrés dels Diputats, Restoy va informar que fruit de la investigació en les entitats bancàries intervingudes pel FROB, aquest organisme s'ha personat en 20 causes penals, en la seva gran part després de detectar pràctiques irregulars per part d'antics exdirectius. A més d'aquests 16 expedients relacionats amb operacions immobiliàries a Catalunya Banc, el FROB també té obert un expedient relatiu a una cartera de préstecs hipotecaris minoristes concedits per Catalunya Banc abans de ser intervinguda pel FROB.

Sobre el calendari de venda de Catalunya Banc, Restoy va informar que un cop s'han obtingut les autoritzacions pertinents de les autoritats espanyoles i de la Comissió Europea "està previst que en els pròxims dies" es puguin fer efectius els contractes de venda de la cartera de préstecs Hèrcules al fons nord-americà Blackstone per valor de 6.500 milions en crèdits tòxics i el negoci bancari al BBVA. Restoy va dir que primer es procedirà al tancament de la venda a Blackstone i "uns dies després" a la venda de la participació del FROB a CX al BBVA.