El Fons Monetari Internacional (FMI) ha tornat a elevar les seves previsions de creixement econòmic d'Espanya, que ara es xifren en el 2,5% per a aquest any i en el 2% per al 2016, cinc i dues dècimes respectivament més que en els seus càlculs de gener.

D'aquesta manera, Espanya se situa al capdavant del creixement de les grans economies de la zona euro, que també veu créixer les seves previsions fins a l'1,5% el 2015 i l'1,6% el 2016, tres dècimes i dues més que al començament d'any, ha indicat l'FMI en el seu informe "Perspectives Econòmiques Globals". Les dades suposen un nou suport per a l'economia espanyola, que ha vist com el Fons Monetari ha revisat a l'alça les seves previsions de manera sostinguda en les seves últimes reunions.

Alhora, l'organisme preveu un descens de l'elevat nivell d'atur a Espanya -que va tancar 2014 en un índex mitjà del 24,5% de la població activa- fins al 22,6% aquest any i el 21,1% el 2016.

Les xifres d'increment de l'activitat econòmica que ara calcula el Fons són lleugerament inferiors a les pronosticades recentment pel Banc d'Espanya, que va xifrar el creixement previst en el 2,8% per a aquest any i el 2,7% per al 2016. En el document presentat ahir, el Fons apunta que Espanya, juntament amb Irlanda i Alemanya, és entre els únics llocs de l'euro en què la inversió privada ha repuntat.