El fundador de l'empresa Vilardell Purtí va morir ahir a l'edat de 97 anys. Jaume Vilardell va ser qui va posar la primera pedra del grup que més tard va esdevenir una de les companyies capdavanteres en peces de precisió i punt de partida de l'actual Avinent. Va crear l'empresa l'any 1958. L'activitat i les dimensions d'aquells primers temps no tenien res a veure amb les dimensions que ha acabat tenint.

Va començar sent un taller de motos ubicat a Manresa. En aquesta primera etapa ja va començar l'activitat amb torns automàtics i l'any 1972 l'empresa es va instal·lar a Santpedor. L'alcaldessa d'aquest municipi, Laura Vilagrà, destacava la figura de Vilardell. "En un moment econòmicament complicat i en què la Catalunya Central estava afectada per la crisi del tèxtil, persones com Jaume Vilardell van apostar fort. La seva empresa va ser una de les primeres a venir al polígon de Santpedor", destacava. Va ser, sobretot, en aquests anys que l'empresa es va anar convertint en una de les importants dins el seu sector.

El funeral se celebrarà avui a les 12 del migdia a la sala Montserrat de la funerària Fontanova de Manresa. L'empresa que ell va crear va anar creixent fins a convertir-se en una de les millors del seu sector fins al dia d'avui. Ahir l'entorn de l'empresa reconeixia el mèrit de Jaume Vilardell com a fundador d'una firma que de mica en mica es va anar expandint fins a operar mundialment.