La comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, va dir ahir que el futur acord TTIP de comerç i inversió entre la UE i els EUA beneficiarà les pimes comunitàries, i va recalcar que els obstacles que troben aquestes quan exporten als EUA poden ser "alleujats" en les negociacions. Un informe publicat ahir per la CE indica que les pimes ja es beneficien del comerç transatlàntic, ja que unes 150.000 petites i mitjanes empreses van exportar als EUA el 2012, fet que suposa el 28% de totes les exportacions comunitàries cap a aquest país i representa uns 80.000 milions d'euros l'any.

Pimes dels sectors vinculats a l'alimentació, les begudes, l'agricultura, la roba, el tèxtil i el cuir, així com a productes químics han experimentat un percentatge d'exportacions comunitàries per sobre de la mitjana, segons la CE. En el cas d'Espanya, l'informe assenyala que hi ha 15.500 pimes que exporten als EUA, per valor de 3.000 milions d'euros. No obstant això, l'enquesta efectuada a 900 pimes revela també que les petites i mitjanes empreses veuen alguns reptes per exportar als EUA, molts dels quals "poden ser alleujats amb l'acord de lliure comerç i d'inversió ambiciós i integral que mantingui els nostres elevats estàndards de protecció regulatòria", va afirmar Malmström.

Precisament ahir es va iniciar a Nova York la novena ronda de negociacions entre Brussel·les i Washington sobre l'acord TTIP.