La Fira de Maig de Berga ha augmentat el 14,72% el nombre d'empreses expositores. Així, aquest 1 de maig, el recinte firal del passeig de la Indústria (el Vall) acollirà 187 empreses, quan el 2014 van ser 163. Bàsicament, l'increment es deu al fet que per primera vegada, enguany, el comerç del Vall exposarà els productes fora de les seves botigues, i s'integrarà a l'espai firal. També hi exposen més entitats, empreses d'artesania i alimentació i tres empreses més d'automoció. També cal tenir en compte que el preu dels estands i d'ocupació d'espais d'exposició al certamen és el 15% més barat que fa un any.

Així ho van destacar, ahir, els responsables del certamen en la presentació de la mostra multisectorial berguedana de referència que ara arriba amb uns indicadors econòmics millors que el 2014.

L'alcalde, Juli Gendrau, va aplaudir la implicació dels comerciants del Vall a la mostra. Segons el batlle, quedaran integrats al recinte, cosa que fins ara no passava, atesa la barrera que suposaven els cotxes estacionats al davant. Enguany no hi haurà vehicles aparcats al llarg del tram renovat del passeig de la Indústria. Les polèmiques obres de millora que hi ha dut a terme l'executiu seran les que faran possible, segon Gendrau, la integració dels comerciants a la mostra. Els treballs han consistit a habilitar les voreres i els espais d'aparcament des de la plaça Viladomat fins a la cruïlla amb l'avinguda del Canal Industrial.