La millora econòmica i del mercat laboral ja és una realitat a Catalunya, encara que no arriba igual, de moment, a tots els sectors ni col·lectius, i són la indústria i els professionals amb alta qualificació els que estan encapçalant la recuperació.

Aquesta és una de les principals conclusions del 46 Índex ManpowerGroup, que el catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB Josep Oliver, autor de l'estudi, va presentar ahir a Barcelona en presència del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el president executiu del grup Manpower, Raúl Grijalba.

Oliver va explicar que el mercat de treball "ha canviat de sentit" i ha entrat en fase de creixement, amb perspectives que aquesta millora s'accentuï en els propers trimestres. Diversos elements reflecteixen aquest canvi de millora del mercat laboral català, com el fet que ja creix més el nombre d'assalariats que d'autònoms o que el tipus de contracte indefinit preval actualment sobre el temporal, que redueix el seu pes. A més, va afegir Oliver, les jornades laborals a temps complet guanyen terreny sobre les parcials, a la vegada que l'anomenada "subocupació", (entre els empleats que volen treballar més hores) ha registrat una "intensíssima" caiguda l'últim any (el -24 % anual).