Bankia va obtenir un benefici net atribuït de 244 MEUR en el primer trimestre del 2015, un 12,8% més que durant el mateix període de l'any passat, segons ha informat aquest dilluns l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'increment dels ingressos i la caiguda de despeses han afavorit un increment del marge net del 7,2% mentre que el saldo de crèdits dubtosos s'ha reduït en 462 MEUR, amb un taxa de morositat que baixa al 12,6% i una cobertura que puja al 59,4%. El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat que es tracta d'uns resultats "molt positius" que situen l'entitat "en el bon camí per arribar a una rendibilitat del 10% a finals d'aquest exercici".

"El nostre banc resisteix bé en un entorn complex de tipus d'interès i aconsegueix incrementar el benefici de forma consistent i sense resultats extraordinaris", ha continuat Goirigolzarri. "Per la banda del negoci, l'arrencada d'any ha demostrat les fortaleses de Bankia i l'enfocament cap al client. Hem augmentat el finançament a autònoms i pimes en un 70%, hem captat més recursos de clients i hem guanyat quota de mercat en els segments claus per a l'entitat", ha afegit el president de Bankia, que ha detallat que els dipòsits de clients han augmentat aquest trimestre en 1.127 MEUR i acumulen un increment de 5.300 milions en l'últim any.

Paral·lelament, la rendibilitat sobre fons propis se situa en el 8,7% i segueix en la bona línia per aconseguir l'anhelat 10% a finals d'aquest any. Bankia ha destinat a provisions 219 MEUR fins al març, davant dels 303 MEUR en el mateix període del 2014. Incloent les provisions, el marge d'interessos ha caigut un 0,6% fins als 693 milions. L'entitat ha assenyalat que, "sense l'efecte Sareb", aquest marge hauria pujat un 8,2%. Igualment, el banc s'ha beneficiat d'un augment dels ingressos per comissions del 0,8% i 233 MEUR, una millora que ha atribuït a la major comercialització d'assegurances i fons d'inversió.

El Grup BFA, un benefici net de 919 MEUR

Per la seva banda, el Grup BFA, matriu de Bankia, ha aconseguit un benefici net de 919 MEUR en el primer trimestre de l'any. El grup ja va anunciar la seva intenció d'iniciar un procés de venda de les seves carteres de deute públic de BFA i realitzar les plusvàlues latents existents. Sense aquesta operació, el resultat net del Grup BFA hauria estat de 285 milions d'euros, davant dels 279 MEUR aconseguits el primer trimestre del 2014.