Les principals entitats financeres de l'estat -Santander, BBVA, CaixaBank, Bankia, Sabadell i Popular- han subscrit un acord marc que regula la relació que tindran entre ells en el projecte Phoenix, un pla per rescatar empreses viables molt endeutades, amb la finalitat de garantir la seva continuïtat.

Les participacions de les empreses que s'incorporin al projecte provindran principalment de la capitalització del deute no sostenible de companyies mitjanes i grans, viables a mitjà-llarg termini des del punt de vista de negoci, però la continuïtat de les quals es veu amenaçada per un elevat nivell d'endeutament.

Així ho han explicat en un comunicat N+1 i McKinsey & Co, que seran qui gestionin de forma conjunta les participacions que s'incorporin al projecte, mitjançant una societat que les dues companyies han constituït a parts iguals.

Aquesta societat comptarà amb un equip especialitzat que reportarà periòdicament a un Comitè de Seguiment, segons han afegit N+1 i McKinsey & Co, que han precisat que tant l'acord marc com el contracte de gestió signat per les sis entitats espanyols estan oberts a l'adhesió de noves entitats.