La patronal estatal dels concessionaris de cotxes, Faconauto, va instar ahir el govern central a aprovar de manera immediata una nova edició del pla PIVE i a agilitar els pagaments pendents, i alerta que, com a conseqüència de la demora, el mercat caurà aquest abril per primera vegada en 2 anys.

L'organització patronal va fer públic ahir un informe que revela que, des del començament de mes, s'han venut a tot l'estat 45.587 unitats, el 15,8% menys, i que l'abril es podria tancar amb 75.526 vendes, el 5,8% menys que fa un any, encara que aquesta xifra pot patir encara variacions importants.

A Catalunya, fins ara es comptabilitzen un total de 7.867 automòbils venuts aquest mes, el 8,4% més que fa un any, encara que lluny dels increments de dos dígits que es produïen fins que va finalitzar el PIVE 7 i quan el govern encara no ha aprovat el 8è.

En conferència de premsa, el president de Faconauto, Jaume Roura, va donar per fet que el govern de Mariano Rajoy acabarà aprovant el PIVE 8, amb un volum d'entre 200 i 225 milions d'euros, encara que va lamentar la demora, que està alentint les matriculacions. "Demanem al govern que l'aprovi com més aviat millor i que el posi operatiu com més aviat millor i no faci com amb el PIVE 7, ja que no podrem finançar les noves ajudes quan encara no hem liquidat i cobrat l'últim", va insistir.