La banca podria començar a bloquejar els comptes dels seus clients que no hagin aportat una còpia del DNI a partir del proper 11 de maig, encara que serà de forma gradual i per segments, i això, una vegada que el termini per fer-ho acabi avui.

Així ho va dir ahir la directora d'Espanya i Portugal de BBVA i flamant presidenta de CatalunyaCaixa, Cristina de Parias, durant la presentació dels resultats trimestrals del banc i amb relació a una pregunta sobre l'obligació que tenen els clients de facilitar al seu banc una còpia del DNI abans que finalitzi abril.

En concret, la llei 10/2010 sobre prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme imposa a les entitats de crèdit espanyoles l'obligació d'identificar abans del 30 d'abril del 2015 tots els seus clients i qualsevol persona amb la qual mantinguin relacions de negoci o portin a terme qualsevol operació. D'aquesta manera, els clients tenen avui per poder-ho documentar tot, i en el cas que no ho facin, el banc començarà a bloquejar els comptes a partir de l'11 de maig. Tot i així, de Parias va assegurar que el bloqueig es farà per segments de clients i de forma gradual en els pròxims mesos, i que els primers afectats seran aquells que tenen productes més complexos, segons diu la llei. "El bloqueig es farà a partir de l'11 de maig. Es farà amb avís previ i de forma gradual", va insistir de Parias, que va recordar que els clients han rebut per part de les seves entitats un missatge avisant de tot aquest procés.