El creixement de l'economia espanyola s'ha enfortit en el primer trimestre de l'any i el PIB ha tornat a créixer fins al 0,9% en taxa intertrimestral, fet que suposa un avenç de dues dècimes respecte a l'últim trimestre del 2014, i una millora de l'última estimació que va fer el Banc d'Espanya.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) va difondre ahir la dada avançada del PIB trimestral que haurà de confirmar el 28 de maig, el que suposaria que l'economia suma ja set trimestres consecu- tius d'augments.

A més, en taxa anual el PIB en el primer trimestre del 2015 ha augmentat el 2,6% enfront del 2% del quart trimestre de l'any anterior.

Des del 0,1% de creixement que va registrar el PIB en el tercer trimestre del 2013 fins al 0,9% d'alça que ha tingut en aquest primer trimestre de l'any, l'activitat econòmica en taxa intertrimestral ha avançat vuit dècimes, ha fregat gairebé el punt percentual.

La millora del PIB espanyol va quedar reflectida a tancament del 2014 quan l'economia va augmentar l'1,4%, per sobre de l'estimació que havia fet l'Executiu de Mariano Rajoy, el que va representar el primer creixement real de l'economia espanyola després de cinc anys de recessió, ja que el 2010 la taxa del PIB es va estancar en el 0%.