El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va admetre ahir que en els tres mesos que falten previsiblement per acabar la legislatura es veu "incapaç de dissenyar un marc català de pensions" alternatiu a l'actual, dins el projecte de crear l'Agència Catalana de la Seguretat Social.

Mas-Colell es va referir a aquesta qüestió en resposta a una interpel·lació parlamentària del diputat d'ERC Oriol Amorós, que li va recordar el compromís de crear l'Agència Catalana de la Seguretat Social com una de les estructures d'estat previstes abans del 27-S en el pacte entre els líders de CiU -Artur Mas- i ERC -Oriol Junqueras-. El conseller d'Economia, no obstant això, únicament es va referir ahir a la creació del sistema de pensions, que és una part de les quals quedarien integrades en la nova Seguretat Social catalana acordada entre CiU i ERC.

Segons Mas-Colell, "en els compromisos d'aquí al 27-S, és essencial ser creïble, i tenint en compte que som a 30 d'abril i queda poc temps i un marc legal desfavorable, s'estan fent coses", i entre elles, va apuntar, "intensificar la feina d'anàlisi i metodologies" que han de culminar en la plasmació del projecte.