Els treballadors de les subcontractades Cotronic, Elecnor, Abentel, Cobra, Itete i Confica mantenen des de fa dos dies un tancament a la seu de Telefónica a la plaça de Catalunya de Barcelona. L'acció, que s'enquadra en la revolta de les escales que es desplega a Barcelona, Madrid, Bilbao i Sevilla, podria acabar amb un desallotjament, segons explica Aitzol Ruiz, portaveu del comitè de vaga que coordina el tancament. De moment, però, el jutge ha desestimat la petició de la fiscalia i de la companyia d'evacuar el local. Ruiz ha explicat que els vaguistes mantindran el tancament i, en cas que finalment es buidés la seu per ordre judicial, exerciran una "resistència passiva" davant la policia.

Uns 200 treballadors de diferents empreses subcontractades per Movistar per atendre el servei tècnic de la filial de mòbils de Telefònica van confirmar el tancament en l'assemblea que van fer ahir al mati en una de les dependències de la seu de Telefónica a la plaça de Catalunya de la capital catalana. L'assemblea va decidir fer una "resistència passiva" en cas que el jutge finalment signés una ordre de desallotjament i els Mossos d'Esquadra l'executessin, segons va explicar Ruiz.

Els treballadors en vaga reclamen que Telefónica obri la taula de negociació i reconegui els tècnics de les empreses subcontractades com personal propi. Ruiz assegura que Telefónica és l'únic protagonista d'aquest conflicte que te la clau per resoldre'l després de 49 dies de vaga consecutiva d'aquests treballadors, molts d'ells en règim d'autònoms. Ruiz assegura que en aquest moments el conflicte ja comença a ser dramàtic pels treballadors i per les famílies que pateixen aquesta llarga vaga.

El representant del comitè de vaga va reclamar als partits d'esquerres (Barcelona en Comú, ERC i la CUP) que compleixin el seu compromís signat de no contractar cap servei en cap empresa que no mantingui les 40 hores setmanals d'horari laboral, dos dies de descans i un salari digne.