L'avió serà un dels mitjans de transport més utilitzats en aquestes properes vacances d'estiu. És possible que molts ja tinguin els seus bitllets comprats, però per als que encara no ho han fet han de saber que hi ha diversos trucs perquè els nostres bitllets d'avió siguin més barats.

Aconseguir un vol a preus més reduïts i per tant estalviar diners no és qüestió de miracles, sinó de tenir en compte una sèrie de factors i aplicar-los en la nostra recerca. En aquest sentit, la clau per aconseguir bitllets d'avió més barats està en seguir una sèrie de recomanacions.

Existeixen moltes teories sobre els passos que cal seguir per aconseguir bitllets d'avió el més barats possibles, però la veritat és que aconseguir reservar una plaça pagant el mínim possible no té secrets. Fonamentalment es tracta de mirar, buscar, comparar i tornar a rebuscar. I és que ningú ha dit que buscar vols barats sigui una tasca senzilla.

En aquestes línies t'oferim 10 trucs i consells que és recomanable aplicar per aconseguir bitllets d'avió més barats:

COMPARAR. Recórrer a portals especialitzats que comparen preus entre les diferents aerolínies és fonamental per localitzar el preu més barat per als nostres bitllets d'avió. Hem de tenir en compte, però, si les condicions de les diferents tarifes que ens apareixen són les mateixes i quina d'elles ens convenç més en funció d'aspectes com els horaris dels vols, condicions de l'equipatge, serveis a bord ...

CERCAR A LES WEBS de les companyies. Malgrat que els comparadors ens poden facilitar molt la tasca de localitzar bitllets d'avió barats, no hem de quedar-nos amb aquests resultats com a opció definitiva. En aquests comparadors no sempre apareixen totes les companyies, en ocasions els preus dels bitllets d'avió no estan actualitzats, de vegades no es permet contractar l'anada i la tornada amb aerolínies diferents. Per això, després d'aconseguir els resultats de la cerca amb els vols d'avió més barats no està de més dedicar una mica de temps a seguir buscant. No és estrany que fins i tot ens puguem trobar amb la sorpresa agradable d'aconseguir un menor cost comprant directament al web d'una companyia que a través de la pàgina d'un comparador.

PRESCINDIR D'INTERMEDIARIS. Un altre hàbit convenient per trobar vols barats és prescindir dels intermediaris per buscar els nostres bitllets d'avió barats. Si és possible, és millor buscar el vol d'avió pel teu compte i prescindir de tercers que sempre es porten part del 'pastís' del preu final que paga l'usuari. En aquest sentit, per regla general recórrer als serveis d'una agència de viatges per contractar els nostres vols farà que paguem més.

FLEXIBILITAT. Si la web de la companyia aèria ho permet -gairebé totes ho fan-, també és important recórrer a l'opció de triar dates flexibles. Aquest és un altre bon truc per aconseguir que els nostres bitllets d'avió siguin més barats. Si no necessitem volar un dia en concret, aquesta flexibilitat ens pot ajudar a estalviar fins a un 50% en el preu del bitllet.

TRIAR BÉ L'HORA DEL VOL. L'horari del nostre trajecte també és fonamental per aconseguir bitllets d'avió més barats. En aquest sentit, hem de saber que si volem volar a mig dia i a mitja tarda pagarem més. En canvi, si busquem el màxim estalvi hem d'optar pels vols de nit o just abans de començar el dia. Per norma general, la clau és pensar que com més rar sigui el nostre horari, més barats seran els bitllets d'avió. Perdem en comoditat, cert, però a canvi paguem menys.

EVITAR VOLS EN CAP DE SETMANA. El dia de la setmana triat per volar també és un factor clau a l'hora d'aconseguir un estalvi en el preu dels nostres bitllets barats d'avió. Si no tenim una altra opció que volar un dia concret no hi haurà res a fer, però si podem triar, llavors disposem d'una possibilitat d'estalvi important. Per regla general, volar entre dimarts i dijous sempre ens permetrà aconseguir bitllets d'avió més barats que si ho fem durant la resta de la setmana. I és que si és possible és aconsellable fugir dels dilluns, els divendres i el cap de setmana, els dies en què és més difícil trobar vols barats, ja que és quan es concentren gran part dels viatgers i les companyies solen aprofitar aquesta circumstància per incrementar les seves tarifes.

PREVISIÓ. Ser previsor i comprar els bitllets amb temps també ens pot permetre estalviar diners i aconseguir bitllets d'avió més barats. No obstant això, no convé passar-se. L'ideal és comprar el vol entre dues i tres setmanes abans de marxar si el nostre destí és nacional. Per a destinacions internacionals, els terminis són diferents. Així, segons Skyscanner, si viatgem en avió a França haurem de reservar els nostres bitllets amb 7 setmanes d'antelació. Quatre en el cas d'Itàlia, i fins a 21 si viatgem en avió fins als Estats Units.

COMBINAR AEROLÍNIES. Tot i que no resulta molt còmode, de vegades la combinació de diverses companyies per volar ens pot permetre estalviar també uns diners i que els nostres bitllets d'avió ens surtin més barats. D'aquesta manera, en ocasions realitzar l'anada amb una aerolínia i la tornada amb una altra ens pot suposar un estalvi important.

ELEGIR AEROPORTS SECUNDARIS. Les instal·lacions aeroportuàries secundàries, encara que estiguin més allunyades dels centres urbans, solen oferir tarifes més avantatjoses i preus més barats per als nostres bitllets d'avió que els grans aeroports internacionals. Per a aquest opció, però, és important tenir en compte com viatjarem des de l'aeroport fins al centre de la ciutat (taxi, autobús, tren, metro ...). A vegades, l'estalvi d'pagar un vol a un aeroport secundari es 'perd' pel preu que hem de pagar per desplaçar-nos fins al nostre destí final, fent que els nostres bitllets d'avió barats acabin sent més cars del que inicialment pensàvem.

CONDICIONS DE L'EQUIPATGE. Abans de contractar un viatge d'avió també resulta fonamental mirar les condicions de l'equipatge. Algunes aerolínies en les seves tarifes mostren els preus sense incloure el transport de cap maleta, per la qual cosa si hem de viatjar amb equipatge ens podem trobar amb la desagradable sorpresa que hem d'abonar quantitats extra que poden deixar en res l'estalvi dels nostres bitllets d'avió aparentment barats. Per això, de vegades és convenient viatjar amb una companyia amb un preu en principi més elevat, però que almenys inclou tots els conceptes en la tarifa final i per tant fa que al final els seus bitllets d'avió siguin més barats.