Mig miler de treballadors de General Cable s'han concentrat aquest dimarts al migdia davant del Parlament per protestar contra l'ERO que ha presentat la direcció de l'empresa i que afecta 289 treballadors, el 30% de la plantilla. El representant de la UGT al comitè d'empresa, Toni Olmo, ha declarat a l'ACN que "Malauradament, avui estem aquí perquè la direcció vol fer 289 acomiadaments a les quatre plantes de l'empresa. Hem de demostrar que estem units i que lluitarem pels nostres llocs de treball, perquè l'actitud de l'empresa no és correcte i perquè els problemes que hi ha hagut a les nostres plantes no són per culpa dels treballadors, sinó de mala organització per part de la direcció".

Olmo ha recordat que l'empresa arrossega problemes des de fa cinc anys, que ja van provocar l'acomiadament de 200 persones el 2012 i una rebaixa salarial el 2013 a canvi d'evitar fer fora més treballadors. General Cable té un miler de treballadors arreu de Catalunya -repartits en quatre centres de treball a Abrera, Barcelona, Manlleu i Montcada i Reixac- i està especialitzada en la fabricació de cables. L'ERO preveu l'acomiadament de 123 treballadors a Abrera, 138 a Manlleu, 14 a Montcada i Reixac i 14 més a les oficines centrals de Barcelona.

A les 13 hores, una delegació dels representants sindicals s'ha reunit amb representants de les diferents comissions parlamentàries. Olmo ha explicat que els treballadors volen demanar "tot el suport possible de tots els partit polítics per revertir aquesta situació". El representant del comitè d'empresa ha explicat que la setmana passada ja es van posar en contacte amb els grups parlamentaris a través d'ajuntaments com el de Manlleu, que tenen al seu municipi plantes afectades per l'ERO de General Cable.

Coincidint amb aquesta jornada de vaga dels treballadors, els sindicats UGT i CCOO han demanat als partits polítics i institucions "suport en defensa de l'ocupació i del projecte industrial de les plantes catalanes de General Cable" i han recordat que "aquest expedient de regulació d'ocupació no està justificat, perquè que la plantilla ja ha assumit un important esforç en els darrers anys". Per això, exigeixen a la direcció de General Cable la retirada de l'ERO.