L'agència de qualificació Standard&Poor's (S&P) va rebaixar la nota creditícia de Grècia de CCC a CCC-, amb perspectiva negativa, i xifra en el 50% les possibilitats que el país surti de la zona euro.

Segons l'agència, la decisió del Govern de convocar un referèndum ha deteriorat encara més la situació de liquiditat de la banca grega, i ha portat el país a aplicar un control de capitals. "Interpretem la poca habilitat del govern grec per arribar a un acord amb els creditors com un senyal que probablement incomplirà les seves obligacions de pagament el dia 30 de juny, incloent-hi els 1.600 milions que deu a l'FMI", van assenyalar.

Així, S&P argumentava la rebaixa per aquests esdeveniments, així com per la previsió que no hi haurà aviat canvis favorables, i preveu que Grècia probablement no pagarà el deute comercial durant, almenys, mig any. "Atès que el govern grec sembla voler acceptar les conseqüències que tindrà sobre el seu sector bancari i l'economia no haver arribat a un acord, creiem que hi ha el 50% de possibilitats que Grècia surti de l'eurozona", deia l'agència.