g

rècia va viure ahir el seu segon dia de corralito, que es comença a notar en la població, però sense registrar grans escenes de tensió ni violència.

Als carrers d'Atenes encara regnava ahir la calma i als caixers es poden veure cues relatives, però la mesura de restricció de capitals ha començat a generar incomoditats en el dia a dia de la gent. Marina, de 35 anys i extreballadora d'una empresa de seguretat, va sortir diumenge a la nit al carrer amb l'objectiu de treure 160 euros per pagar el lloguer setmanal, però els caixers ja havien deixat de funcionar. El propietari de l'immoble, que Marina aclareix que és advocat, els ho exigeix en efectiu.

El control de capitals que va entrar en vigor dilluns preveu una retirada màxima de 60 euros diaris als caixers automàtics fins al pròxim dia 7 de juliol, quan és previst que obrin els bancs.

Grups de dos i tres policies van començar a recórrer els carrers de la ciutat per evitar i prevenir possibles robatoris a les persones que acabaven de treure diners. Per a Melina, de 50 anys, l'important és que no s'han bloquejat els dipòsits i, tot i que 60 euros li sembla poc, creu que "alguna cosa és alguna cosa". Encara anava més lluny Varvara, una desocupada de 47 anys, que li treu importància a la quantitat.

"No veig gaire diferència amb la situació anterior. Si els caps no tenen diners per pagar-te i et donen només entre 100 i 150 al mes, en què es diferencia que puguem treure o no més diners?", es preguntava.

Protestes a favor de l'euro

Milers de persones es van manifestar ahir al centre d'Atenes per donar el seu suport al sí al referèndum sobre la proposta d'acord de les institucions que se celebrarà diumenge que ve.

Sota el lema "Vivim a Europa", els manifestants, entre 13.000 i 15.000 segons les primeres xifres de la policia, van fer una crida al govern perquè garanteixi la permanència de Grècia a l'euro.