La junta general del Clúster Agroalimentari de Productes Típics de Muntanya del Berguedà ha donat llum verd a la seva expansió , "de manera ordenada i per fases, a tot el territori de muntanya de Catalunya, començant per les comarques veïnes". El Berguedà, com a comarca fundadora del clúster, es reservarà el dret de seu central i el seu pes ponderat en les decisions estratègiques. Quan el setembre passat es va presentar aquesta agrupació ja es va explicar que l'objectiu era esdevenir d'àmbit nacional.

El creixement respon a la necessitat d´obtenir una massa crítica suficient. Aquest «és un aspecte bàsic per aconseguir un entorn favorable a l´augment real de competitivitat de les seves empreses i anar consolidant l´estructura de clúster, ja que moltes són petites i la dimensió global del conjunt és fonamental», segons ha explicat el director d´aquesta agrupació d´empreses, Manel Rovira.

Fonts del clúster han explicat que a partir del trimestre que ve, «paral·lelament al creixement i la protecció de costos, es començaran a posar en marxa els projectes d´innovació, exportació, comunicació, comercialització, captació de recursos, legislació i seguretat alimentària».