L'ocupació industrial a Catalunya va augmentar el 2014 el 2% respecte el 2013, després de set anys de caigudes, segons l'Informe Anual sobre la Indústria a Catalunya el 2014. Concretament es van generar 11.200 llocs de treball, com va anunciar el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres. D'altra banda, l'any passat la inversió catalana industrial a l'estranger es va incrementar el 59,5% i va arribar als 1.603 milions d'euros, el volum més elevat en els darrers sis anys. A més, la inversió industrial a Catalunya també va créixer el 4,7% el 2014, l'augment més gran des del 2006, i preveu incrementar-se el 6% el 2015. Mentrestant, les exportacions van augmentar per quart any consecutiu.

L'increment del 2% en termes d'ocupació ha ajudat que l'atur industrial es reduís l'11,2% el 2014, el que representa la millor dada des de l'any 2000. Per al secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, aquesta és la dada "més rellevant i més satisfactòria perquè és la que trenca la tendència dels anys de la crisi" en què es va perdre ocupació industrial. Juntament amb la creació d'ocupació i la reducció de l'atur, Torres també destaca l'increment de l'afiliació a la Seguretat Social per part dels treballadors industrials.

A més, l'Indicador de Clima Industrial, que mesura la confiança dels empresaris, mostra una millora de 10 punts l'any 2014 respecte de l'anterior, fet que representa la dada més alta dels últims set anys. La confiança permet "que es prenguin decisions més conservadores en les inversions o més decidides". Aquest clima es veu reflectit, per tant, en les inversions industrials a Catalunya, que el 2014 van créixer el 4,7% respecte de l'any anterior, l'increment més alt dels últims 8 anys. Torres va afegir que el creixement s'observa tant en el sector de les grans empreses (4,4%) com en el sector de les petites i mitjanes empreses (5%).