La plantilla de CatalunyaCaixa es concentrarà avui a la tarda davant les oficines que el BBVA té al número 84 del passeig de Gràcia de Barcelona per protestar contra l'ajust a l'entitat catalana, que afecta per ara unes 2.000 persones.

Els sindicats del banc hereu de la tradició financera de Caixa Manresa, Caixa Tarragona i Caixa Catalunya (integrat avui al grup BBVA) han convocat per a 2/4 de 6 aquesta concentració, que suposa la primera gran acció de protesta posada en marxa pels sindicats per censurar la marxa de les negociacions amb BBVA.

La rebaixa del nombre d'afectats per l'ERO i la millora de les condicions de les indemnitzacions són algunes de les demandes sindicals.

No obstant això, la clau de l'ajust és una altra demanda sindical: que BBVA accepti incloure en el número final d'afectats personal del BBVA interessat a prejubilar-se, atès que això rebaixaria substancialment el nombre de baixes a CatalunyaCaixa.

La direcció de BBVA manté per ara la xifra de l'ajust en 2.000 empleats, que suposen el 46 % de la plantilla del banc català, i admet per ara 520 prejubilacions.

Els sindicats de CatalunyaCaixa lamenten que, malgrat que entorn de 1.000 empleats de BBVA a Catalunya tenen més de 55 anys i podrien estar interessats a prejubilar-se, el banc només contempla que l'ajust es faci sobre la plantilla de CatalunyaCaixa.

El passat 1 de juliol, les dues parts van decidir donar-se 15 dies de descans abans de reprendre les converses a mitjan juliol.