9 pimes de la Catalunya Central acceleren el seu creixement

2 empreses són del Bages, 3 del Berguedà i 4 d´Osona

08.07.2015 | 13:10
"Accelera el creixement" busca que les pimes obtinguin un pla de creixement de la seva empresa i les eines per realitzar-lo

Aquest dimarts 7 de juliol, empreses de la demarcació de Barcelona han rebut de mans del president en funcions de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i del president de PIMEC, Josep González, els diplomes acreditatius de la seva participació a la tercera edició del programa "Accelera el creixement", que impulsen ambdues institucions amb la col·laboració dels Centres Locals de Servei a les Empreses (CLSE) amb l'objectiu d'avançar en la recuperació econòmica.

Aquest programa, promogut per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació i PIMEC, busca que les pimes obtinguin un pla de creixement de la seva empresa i les eines de suport per realitzar-lo. Les pimes que hi han participat són empreses amb vocació internacional i voluntat d'invertir en el seu creixement, amb almenys tres treballadors i més de quatre anys de vida, que tenen el centre de decisió ubicat a la demarcació de Barcelona.

9 de les 48 empreses que han participat en la tercera edició d'"Accelera el creixement" han estat de la Catalunya Central:
Gual Steel, SL (Berga), Precuinats Alsina, SL (Gironella), Viladases, SL (Gironella), Hispano Alemana de Zincados, SA (Manlleu), Vins Grau, SL
(Castellfollit del Boix), Boixadòs Envasos Metàl·lics, SL (Sant Fruitós de Bages), Lineargent, SL (Vic), Tondo Energia, SL (Vic) i Ylla 1878, SL (Vic). En global, les 147 empreses que ja han passat per aquest programa tenen menys de 50 treballadors, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (58,5%) i facturen de promig 3,5 milons d´euros.

La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris han fet que, juntament amb PIMEC, continuï el programa en noves edicions i, ja a finals d´aquest mes, es faci la selecció de les noves 50 pimes que seran les participants a la pròxima edició.

A l'acte també ha estat present la vicepresidenta primera i presidenta delegada en funcions de l´Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, Mireia Solsona, qui ha presentat la figura del ponent de la jornada, el catedràtic d´Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, que ha pronunciat la conferència "Les claus i les barreres del creixement empresarial".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema