L'economia catalana creixerà el 3% el 2015, segons les previsions de la Memòria Socioeconòmica i Laboral de Catalunya 2014, que preveu un augment de l'ocupació i una petita reducció de l'atur, encara que adverteix de la situació de vulnerabilitat i pobresa per part de la població.

El president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), Lluís Franco, va presentar ahir aquesta memòria i va advertir que el creixement de l'economia dependrà de factors com el context internacional, el preu del petroli, el flux del crèdit i la millora de la demanda interna. No obstant això, va explicar la situació de vulnerabilitat en la qual es troba el 24,3% de la població, segons dades del 2013, que també apunten que el risc de pobresa infantil va augmentar el 0,6% aquell any i es va situar en el 27,3%, i va demanar mesures addicionals per disminuir-la a curt termini. Així, va reclamar una redefinició dels instruments de protecció social i que el creixement repercuteixi de manera més equitativa en tota la població.

Franco va explicar que l'economia catalana va tancar el 2014 per damunt de les previsions fetes pel CTESC, amb un creixement de l'1,5% per l'increment de la demanda interna. El 2014 es va tancar amb un saldo exterior positiu de 24.000 milions d'euros, lleugerament per sota al de l'any 2013, a causa del major augment de les importacions.