General Cable rebaixa els acomiadaments de 289 a 196

Els treballadors afectats per l'ERO a Abrera són 89

10.07.2015 | 12:26

General Cable s'ha compromès a rebaixar el nombre d'acomiadaments de 289 a 196 després d'arribar aquest divendres a la matinada a un preacord amb els treballadors, segons ha indicat en sindicat de la UGT. Entre les quatre plantes de l'empresa, els treballadors afectats per l'ERO a Abrera són 89, a Manlleu 96, a Barcelona 11 i a Montcada i Reixac cap. Aquesta darrera planta rebrà un mínim de 20 treballadors que seran traslladats des d'Abrera i Manlleu. El preacord, que haurà de ser ratificat en assemblees, també garanteix una indemnització mínima de 20 dies amb un topall de 12 mensualitats per als treballadors d'entre 57 i 62 anys i 45 dies amb 40 mensualitats més un lineal de 6.000 euros.

El preacord, que haurà de ser ratificat en assemblees, també garanteix una indemnització mínima de 20 dies amb un topall de 12 mensualitats per als treballadors d'entre 57 i 62 anys i 45 dies amb 40 mensualitats més un lineal de 6.000 euros. Així mateix, els treballadors de 57 a 62 anys tindran un pla de rendes del 77 al 87% del salari fins als 63 anys.

També s'ha fixat un pla de retorn de 2 anys de duració per als treballadors que vulguin acollir-s'hi sense la necessitat de fer una contractació amb una ETT durant la vigència del pla.

Segons fonts properes del preacord, en algun moment de les negociacions havia arribat a perillar un dels quatre centres de treball de la companyia i també s'havia estimat la possibilitat que continués l'activitat d'I+D al centre de Manlleu. Amb aquest pacte, però, aquestes opcions quedarien descartades.

Mentrestant, fonts del Govern han recordat que el Departament d'Empresa i Ocupació han posat facilitats perquè les dues parts es posessin d'acord.

Ara, el preacord assolit haurà de ser ratificat en pròximes assemblees de treballadors, que es preveuen per abans del pròxim dimarts, 14 de juliol, i serà llavors quan les parts signarien l'acord definitiu, segons ha puntualitzat la UGT.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema