El nombre d'empreses que accepten cobrar amb targeta es dobla en cinc anys

10.07.2015 | 00:00

Gairebé el 40% -el 39% - de les empreses espanyoles accepta ja el pagament amb targeta, el doble que fa cinc anys, el 2010, quan arribava al 22%, segons el Baròmetre 2015 d'ús de mitjans de pagament per part d'empreses que va presentar ahir Mastercard.
Segons va explicar el director general per a Espanya de Mastercard, Ovidi Egido, durant la presentació de l'informe, aquestes dades confirmen que s'avança en la reducció de l'efectiu com a mitjà de pagament, cosa molt significativa en un país en què el 80% de la despesa es fa amb diners en efectiu.
En aquest sentit, Espanya està encara molt lluny del Regne Unit o els països nòrdics, en els quals la proporció de l'ús de la targeta com a mitjà de pagament està molt prop del 50%.
L'acceptació de les targetes com a mitjà de pagament està ja generalitzada en els comerços, el 65,8% dels quals admet la seva ocupació, en tant que en empreses del sector de l'educació i la sanitat arriba a un 58,7%. No obstant això, és sorprenent que encara hi hagi més del 30% de comerços que facturen més d'un milió d'euros que no admet el pagament amb targetes, segons ha dit Manuel López, director d'Inmark, empresa que ha realitzat l'enquesta.
Segons l'informe, molt lluny se situen les empreses del sector de la construcció, on amb prou feines el 6,2% accepta targeta com a mitjà de pagament, per al pagament de senyals de locals o pisos; en transport i telecomunicacions, s'eleva al 16,5%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema